понеділок, 2 лютого 2015 р.

Відгуки про чай. Частина 2


Продовжую, розпочаті у минулому пості, відгуки про чай, який купив в інтернет-магазині Аромісто.

Ройбуш - чагарник, що росте на півдні Африки з сімейства бобових. У перекладі з мови африкаанс означає "червоний кущ". Ройбуш буває двох видів - зелений і червоний. Зелений - НЕ ферментований. Листя обдають парою відразу після збирання, завдяки чому процес ферментації зупиняється. Червоний ройбуш проходить процес природного ферментації, після чого його просушують на сонці. Ройбуш дуже корисний напій, багатий антиоксидантами, вітамінами і мікроелементами. При цьому зелений корисніший із за більшого вмісту вітамінів. Ройбуш не містить кофеїн, тому його можна пити в будь-якому віці і в будь-яких кількостях.

Тепер особисті враження. У порівнянні зі звичними нам чорними та зеленими чаями смак у ройбуша незвичний. Думаю що можливо не всім сподобається. Смак солодкуватий, трав'яний. Перший раз коли спробував - нагадав смак чаю з гілочок груші. Заварювати просто - залили гарячою водою, зачекали кілька хвилин. Я ще додаю трохи меду - смак тоді взагалі супер. Мені дуже подобається. П'ю зелений ройбуш без добавок. Але якщо захочете спробувати ройбуш вперше, то краще візьміть з добавками, наприклад полуниці або карамелі - тоді "трав'янистих смак" вийде не такий яскраво виражений. Чай можна заварювати кілька разів. Але зверніть увагу що ройбуш дуже дрібний і проходить крізь великі ситечка для заварки. Я заварюю у френч-пресі ну або просто в чашці.

Пуер - китайський постферментірованний чай. Вважається одним з найдорожчих. І чим старший чай тим він дорожчий. Пуер витримуючи кілька років, в результаті чого повільно відбуваються процеси ферментації. При штучному "старінні" чай скидають на купу, змочують водою і витримують кілька місяців-потім просушують. Чай пуер також дуже корисний, прекрасно бадьорить і тонізує тому не радять пити його ввечері. Також зверніть увагу що він містить багато кофеїну. Заварювати пуер потрібно правильно. Спочатку чай промивають окропом ну або просто зливають першу заварку. Далі чай можна заварювати до 10 разів, але не довше 1 хвилини на заварку.

Тепер особисті враження. Той пуер, що купував в Аромісті: шоколадний і з чорницею - якось не пішов. З чорницею ще більш-менш, а от шоколадний так взагалі пити неможливо. Він з шматочками какао бобів і напевно ще й ароматизатора додали - запах дуже сильний, ну а смак мені не сподобався. Ледве допив. Брав пуер на Iherb - так той зовсім інший, набагато кращий і смачнішй. Та й дорожчий набагато. Сподобався, п'ю з молоком. Розповім детальніше в одному з наступних постів.

Секрет гейші - мікс на основі пуеру з додаванням сенчі, листя сени, шматочків ананаса, родзинок і пелюсток троянди. Чай сподобався. Відмінний смак і аромат. Раджу. Це останній чай з моєї першої посилки з Ароміста. Замовляв на пробу ще різний чай з цього магазину. Свою розповідь буду продовжувати в наступних повідомленнях. Слідкуйте за оновленнями.

Немає коментарів :

Дописати коментар

УВАГА!!!
Я коментарі не модерую - але весь спам буде видалятись. Якщо даєте якесь посилання то слідкуйте щоб воно було в тему статті. Дякую.