середа, 19 жовтня 2016 р.

Green Card dv lottery. Що потрібно зробити до від'їзду в США.

Продовжую ділитися інформацією для тих, кому пощастило виграти Green Card в dv lottery. Сьогодні розповім про те "домашнє завдання", яке обов'язково потрібно буде зробити переможцю до відльоту в США.

Питання щодо заповнення форми DS-260, проходження медкомісії та інтерв'ю докладно описані на форумах - знайти на них відповідь не буде важко. Також в попередньому дописі писав про це - Ви виграли Green Card, що робити далі. Все ж таки, хто не знайде, пишіть в коментарях - розкажу детальніше. А поки що не буду зупинятися на цьому.

Отже, до від'їзду в США потрібно буде зібрати достатньо грошей, вивчити або покращити знання англійської мови, скласти план переїзду, вибрати місто для старту і вивчити всю інформацію про це місто, спланувати свої дії після приїзду в США.

1. Гроші. Я вже розповідав про витрати Скільки потрібно коштів на імміграцію в США після виграшу в лотерею Green Card. Сьогодні хочу трохи доповнити цю інформацію. 
До відльоту в США вам потрібно буде витратитися на:
Медкомісія - 215 дол. + Якщо призначать додаткові щеплення (+40 дол.) або дообстеження (+20 дол. - на житло і харчування)
Консульський збір - 330 дол.
Проїзд до Києва і назад 2 рази 35 дол. (звісно, це залежить від того, де ви живете на даний час)
Плата за виготовлення Green Card 165 дол.
Квитки на літак - приблизно 400-600 дол.
Можна заощадити на квитках купуючи їх заздалегідь на рейси різних авіакомпаній з пересадками - але тоді доведеться оформляти ще Шенгенську візу. Варто зауважити, що ціна квитка в обидві сторони майже така ж сама як і в одну сторону. 
Також можна спробувати зв'язатися з українськими церквами в тому місті, куди плануєте їхати, і попросити допомоги після приїзду з орендою, роботою, харчуванням. Багато церков займаються благодійністю.
Витрати до відльоту - приблизно 1400 дол.

2. Вивчення або покращення знання англійської мови. Наприклад, можна пройти курс Дмитра Петрова "Поліглот" - є на Youtube. Також потрібно дивитися американські серіали з російським / українськими субтитрами, слухати радіо і дивитися американські телеканали.

3. Вибір міста для старту в США
Дуже важливий крок, від якого залежить успішність вашої адаптації в США. Якщо у вас обмежений бюджет, і після приїзду не буде можливості купити автомобіль - потрібно вибирати місто з розвиненим громадським транспортом. У цьому випадку вибір буде не дуже широким. Якщо ваш бюджет дозволяє купити після прильоту в США автомобіль - тоді вибирати можна будь-яке місто, що вам сподобається. Шукайте про нього максимум інформації, читайте теми на форумах по імміграції в США та обирайте.
Список міст США, живучи в яких, можна обійтися без автомобіля: http://list25.com/25-american-cities-where-you-dont-need-a-car/
З цього списку міст серед нових іммігрантів популярні Чикаго, Денвер, Сакраменто, Портленд, Шарлотт, Сіетл, Філадельфія
Завжди простіше буде їхати до родичів, або знайомих, які допоможуть в перший час облаштуватися. Але у більшості тих, хто виграв Green Card, нікого немає в США. Тому, обираючи якесь з цих міст, потрібно дивитися на вартість оренди, рівень безробіття, кримінальність, клімат. Коли місто обране - шукайте і записуйте по максимум всю інформацію про це місто. Спілкуйтеся на форумі по імміграції в США, задавайте питання, діліться знайденою інформацією - в результаті, можливо, у вас з'являться нові віртуальні знайомі, хтось з них запропонує допомогу, наприклад дасть свою адресу для отримання Green Card, зустріне в аеропорту, допоможе з орендою житла і т.д.

4. Купівля авіаквитків. Квитки на літак потрібно купувати завчасно за кілька місяців до відльоту. Прямі рейси однією авіакомпанією завжди будуть коштувати дорожче, ніж рейси з пересадками і різними авіакомпаніями. Але потрібно врахувати, що обираючи рейс з пересадками різними авіакомпанія, потрібно буде при кожній пересадці забрати і знову зареєструвати багаж, а також оформити Шенгенську візу. Якщо ви не залишаєте транзитну зону аеропорту при пересадці, - віза не потрібна. Але в деяких аеропортах транзитна зона працює тільки вдень, а вночі закривається - що потрібно врахувати при виборі аеропорту для пересадки. В цьому випадку вам знадобиться віза. Також віза буде потрібна при перельоті різними авіакомпаніями,  що не входять в один альянс. З Києва є прямий рейс до Нью-Йорка авіакомпанією МАУ. Також рейси зі стикуванням турецькими авіалініями і польською авіакомпанією LOT. У цих авіакомпаній найдешевші квитки на даний час. В інших ціни на квитки набагато вище. Розклад авіарейсів можна дивитися на сайтах www.skyscanner.com.ua, www.kiwi.com/uk, або безпосередньо на сайті авіакомпанії. Як вже зазначалось, квиток в обидві сторони може коштувати стільки ж, як і в одну сторону. Наведу приклад. Нам потрібно летіти у Нью-Йорк. 
Ціна квитка в одну сторону МАУ складає 389 дол.


Ціна квитка в обидві сторони Австрійськими авіалініями складає 426 дол.


5. Вивчити керівництво для нових іммігрантів в США. Там ви знайдете дуже багато корисної інформації https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/nativedocuments/M-618_r.pdf

Щоб не пропустити нову інформацію підписуйтесь на оновлення блогу через RSS або електронну пошту

неділя, 9 жовтня 2016 р.

Ви виграли Green Card. Що робити далі

Учасники минулорічної лотереї ще мають приблизно 8 місяців щоб перевірити свій результат, та, у разі виграшу, заповнити форму DS-260 і очікувати запрошення на інтерв'ю до посольства.


Отже, давайте детальніше розберемось, які кроки потрібно зробити переможцю імміграційної лотереї DV-2017.

Перше, що потрібно зробити, це подивитися на свій кейс номер, який записаний в повідомленні про виграш. В кожному розіграші видається 50 тис. віз, а тих, хто виграв, більше цієї цифри - тому за своїм номером можна визначити приблизні шанси на успіх. Також треба враховувати, що якщо переможець їде не один, то і члени його сім'ї отримають візи з цієї кількості загальних віз. Хоча буду і такі, хто взагалі не прийде на інтерв'ю і відмовиться від переїзду в США. Всі шанси отримати імміграційну візу мають ті, у кого кейс номер не більше 30 тис. У переможців, у яких кейс номер не більше 12 тис. можуть не спішити з подачею форми DS-260 - крайній термін - приблизно травень 2017 р. Хоча це вже крайній випадок - наприклад не встигаєте зібрати гроші на переїзд. В іншому випадку бажано заповнити форму DS-260 якнайшвидше.

Йдемо далі. Ось вони, ці 7 кроків до американської мрії.

Крок 1. Заповнити електронну візову анкету DS-260 на сайті ceac.state.gov/IV/Login.aspx на себе і на кожного члена сім'ї, який поїде з вами. Очікувати дату призначення інтерв'ю. Анкету можна заповнювати не відразу після виграшу, а через деякий час, про що я вже писав вище. Останні інтерв'ю з переможцями триватимуть до кінця вересня 2017 року. Але все одно, краще не затягувати із заповненням анкети.

Крок 2. Збір необхідних документів. Якщо документи видані українською, російською або англійською мовами - переводити їх не потрібно. Під копіями маються на увазі звичайні ксерокопії.
Потрібно підготувати оригінали + копії:
- Диплом, свідоцтво або довідка про закінчення навчального закладу
- Свідоцтво про народження
- Свідоцтво про шлюб
- Свідоцтво про розлучення (хто розлучений)
- Свідоцтво про зміну прізвища (якщо змінювали)
- Довідка про несудимість
- Військовий квиток (тим, хто служив)
- Закордонний і внутрішній паспорт (лише оригінали)
- 2 фото 5х5 які були зроблені не більше 6 міс. тому.  На звороті фото потрібно написати своє ім'я і прізвище (як в закордонному паспорті)
- Ім'я, адреса і телефон людини в США, яка буде вашим представником (на цю адресу відправлять Green Card)
- Доказ проживання вами за адресою в Україні, яку ви вказали, заповнюючи анкету DS-260.
- Докази вашої фінансової спроможності: оцінка вашої нерухомості, гроші на рахунку в банку, лист від роботодавця з США, який готовий взяти вас на роботу. Конкретна сума тут не називається - але чим більше зможете зібрати - тим краще. Також потрібно переконати працівника посольства, який проводитиме співбесіду,  що у вас є чіткий план де і ким ви будете працювати по приїзду в США і що у вас є достатня кількість грошей на перший час. Але, судячи з розповідей переможців, які в же отримали візи, цей пункт не обов'язковий. В більшості випадків такі документи не вимагають і не питають скільки у вас є грошей.

Крок 3. Пройти медичний огляд. В Україні медогляд проходять в Києві в Міжнародній організації з імміграції. На медкомісію потрібно попередньо записатися за телефоном. Результат видають в той же день. Записуйтеся на дату, ближче до інтерв'ю. Адже імміграційна віза дійсна 6 місяців саме з дати проходження медкомісії. Ціна за проходження медичного огляду 215 дол. на кожного члена сім'ї

Крок 4. Реєстрація в кур'єрській службі для доставки вашого паспорта з візою та імміграційних документів http://www.ustraveldocs.com/ua_ru/ua-iv-documentdelivery.asp
Після реєстрації на сайті потрібно роздрукувати підтвердження і взяти його з собою на співбесіду.

Крок 5. Співбесіда в посольстві США.
З результатами медичного обстеження, з документами, зібраними в Кроці 2, з грошима в розмірі 330 доларів (або еквівалент в гривні), з підтвердженням про реєстрацію в кур'єрській службі (Крок 4) приходите на співбесіду. Там отримуєте або схвалення або відмову щодо віз. У разі відмови сплачені гроші не повертаються. Також після співбесіди і до від'їзду в США потрібно оплатити 165 дол. за виготовлення Green Card (оплатити можна онлайн за допомогою кредитки). По інформації на форумах, коли ви вже пройшли всі кроки і дійшли до співбесіди, то відмовляють у візах дуже дуже рідко. 

Крок 6. Від'їзд в США. З моменту проходження медкомісії у вас є шість місяців на виліт в США. По прибуттю, в аеропорту імміграційний офіцер бере у вас конверт з документами, знімає відбитки пальців і ставить в паспорт штамп, який замінює на 1 рік Green Card. Сама карта буде відправлена ​​вам через місяць-два на ту адресу в США, яку ви вказали на співбесіді в посольстві або під час заповнення DS-260. З цього часу ви законний житель Сполучених Штатів.

Якщо у вас є незавершені справи і потрібен деякий час на їх вирішення - то не обов'язково відразу ж поселятися в США - після отримання штампа в паспорт можна летіти назад, але потрібно повернутися не пізніше ніж через 6 місяців. До того ж, потрібно буде попросити знайомого, чию адресу ви надали для отримання Green Card, щоб він переслав вам поштою вашу Green Card. Можна пробувати виїжджати і без неї, штамп на візі, який ви отримали в аеропорту при першому візиті, на 1 рік заміняє Green Card. Але тут проблема в тому - що не всі працівники міграційної служби знають ці нюанси - і вас можуть просто не випустити з країни або не впустити в США. 

Сайт посольства США в Києві http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/diversity_visas.html 

Щоб не пропустити нову інформацію підписуйтесь на оновлення блогу через RSS або електронну пошту